دادسرایار دادسرایار .

دادسرایار

دیه و انواع دیه دادسرایار

وب سایت حقوقی دادسرایار با نگارش مقاله ای تحت عنوان دیه و نکات مهم آن بسیار مفید عمل کرده در این قسمت گوشه ای از آن را میخوانیم!

کماکان همه شما مخاطبین راجب دیه می دانید قصد از این مقاله شرح موضوع کامل دیه می باشد.

در دین اسلام یک قاعده ای وجود دارد که نقش بسیار مهم و قابل اهمیتی در حقوق جزایی ما  دارد این قاعده عنوان لا ضرر و لاضرار فی الاسلام دارد با توجه بر این قاعده هیچ فردی قصد ضرر و زیان رساندن چه مالی و چه بدنی به فرد دیگر را ندارد بنا بر این گفته چنانچه کسی ضرری برساند باید آن را جبران نماید لازم به ذکر است ضرر های بدنی بسیار جدی تر می باشد و متقابلا جبران کردن آن هم سخت تر است.

در خصوص صدمه های جسمی دو موضوع قصاص و دیه اکثرا مطرح می باشد به طور مثال قصاص مقابله به مثل در جرایم عمدی وجود دارد یعنی مثلا پا در مقابل پا یا چشم در مقابل چشم ولی دیه جبران خسارت مالی در مقابل صدمه ای می باشد که به شخص وارد شده است به نظر میرسد این بهترین راه برای مجازات شخص مجرم و گرفتن حق مصدوم و یا مقتول است.

همچنین باید اضافه گردد که دیه به جز این که عدالت را به همراه خود دارد یک عامل پیشگیری برای انجام دادن جرم هم می باشد.

جهت مشاوره در خصوص دیه می توانید با وکیل تلفنی یا مشاوره حقوقی بیست و چهار ساعته دادسرایار در ارتباط باشید.

 تعریف دیه

ماده چهارصد و هشتاد و هشت قانون مجازات اسلامی در خصوص دیه گفته است دیه مقدار مال مشخص شده ای است و در شرع مقدس به جهت جنایات غیر عمدی بر نفس عضو یا منفعت و یا جنایات عمدی در مواردی که به لحاظ قصاص ندارد مقرر گردیده است.

البته باید عنوان گردد که این تعریف در ماده چهارصد و پنجاه کامل شده است و مشخص می گردد که در جنایت شبه عمد/ خطای محض/ و همچنین جنایت عمدی که قاضی در برابر قانون نتواند حکم قصاص را صادر کند در حالتی که ولی دم بخواهد حکم به پرداختن دیه صادر می شود.

نام دیگر دیه خون بها است. دیه طبق تعاریف فقهی نوعی مال یا پول است که به خاطر کشتن فردی و یا نقص عضوی به فردی که صدمه دیده یا به نزدیکان او پرداخت می شود در تعرف حقوقی هم دیه یک نوع کیفر نقدی است که از مجرم به نفع مجنی علیه گرفته می شود.

میزان دیه از طرف دادگاه برای جنایت معین می شود و همچنین باید اشاره کرد که میزان دیه در دین ما اسلام برای مرد و زن با دیگر ادیان تفاوت دارد به طور مثال در دین اسلام چهار ماه قمری ذی القعده/ ذی الحجه/ محرم/ رجب ماه های حرام محسوب می شوند.


برچسب: ،
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۷ تیر ۱۴۰۰ساعت: ۱۲:۴۳:۳۶ توسط:مهدی حنیور موضوع: نظرات (0)